petek, 22. februar 2013

Zaposlovanje

Preko vez in poznanstev. Se je vedno dogajalo. In se vedno bo.

In ga ni korenjaka na svetu, ki zvez za to, da bi dobil delo, ne bi izkoristil.
Zato je blejanje, zgražanje in pribijanje na križ zaradi tega - eno samo veeeeeeeliko sprenevedanje, podkrepljeno z oooogromno zavisti. 
Ne poznam  nikogar, ki bi na podlagi vez zavrnil dobro plačano delo in bi se mu zraven smilili tisti, ki tega dela niso dobili. Vsak najprej poskrbi zase - če ima seveda dovolj razvite možgane.
Kdor trdi, da prej privošči odlično delo drugemu in ne sebi - se laže, da smrdi do neba.

Pa še tole.....noben delodajalec ni tako moten, da bi zaposlil na prazno del. mesto nosečnico namesto nekoga, ki to ni. Opletanje z diskriminacijo je zato tu, idiotizem prve vrste. Del. mesto pomeni - da se dela. Razen seveda - če nima zvez ali pa gre za delo v JS, kjer jim je vseeno za del. storilnost in kjer se tako dobri kot slabi delavci, brez problemov skrijejo v množici.
V zasebnem sektorju se dela in ne čaka, da ti država kaj da - zato ker živiš in delaš.

Kdor je na minimalcu, naj kar bo. Do penzije, če je tako trapast. Namesto da bi stegnil jezik, se postavil zase in poslal svojega šefa v pm - se raje strahopetno dere v množici enakih bedakov in od države zahteva, da ukrepa namesto njega. Bolje minimalc, kot nič - miselnost luzerjev! A je potem kaj čudno, da se država na vsa usta smeje, ker ima take butce med svojimi državljani?

Vsak je sam odgovoren za svoje življenje. In prtegnjeno je, odgovornost za svojo nesposobnost, prelagati na politiko in državo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar