torek, 27. november 2012

Policija je kriva?

Ja pa kaj še!
Drhal, ki se ne zna obnašat in ne ve kaj so to mirni protesti, naj bo pripravljena, da pokasira kar jim gre.

Mirni protesti? Hahahahaha, to bo ja.
Protesti proti Kanglerju? Proti politiki? Proti, proti, proti? Hahahaha, koga imate za norca?
Dokler niso zasvetili radarji in ujeli čez 40.000 kršiteljev, jim na misel ni padlo, srat po Mariboru, metat jajc in kock naokoli. Dokler se niso zbali, da jih bo usekalo po žepu, jim je bil Kangler čiiiiiiiiiiiist ok. Je kdo kdaj protestiral, ko so se zapirale tovarne, ko so krčili socialne pravice? Ste protestirali, ker otroci nimajo za malico?

Da nekomu rečeš, odstrani se, on se pa dela kot da te ne sliši? Ga boš 100x prosil? Boš mirno stal, da ti v glavo zabriše kamen? Rada bi vas videla, ja!

In zdaj, bo drhal (nikoli nič kriva!) jokala in cvilila, ti ti grdi policaji?? Mrš, delat se spravte!
Skret, ki ste ga naredili po Mariboru, bo počistil pa kdo? Vi?

P.s.
In nehajte debilirat in pačit štajerščino - tam nihče ne reče gotofi ste ampak gotovi ste.
Gotof - gotovi!
Vsak, ki ima pet minut časa, vas lahko naserje. Res, lahko ste ponosni nase!


Dodatek 28.11. 
 Jebi ga, policaj sem
Že dolgo nisem nič objavil, dogajanje v Ljubljani in Mariboru pa me je pregnalo za računalnik.

Kot je že bilo zapisano na drugem blogu, je zajebano bit policaj, ko se dogajajo demonstracije, še posebej, če se strinjaš z idejo protesta. Sam sem bil dolga leta v posebni policijski enoti in zato vem, kako je biti v uniformi, skupaj še z nekaj kolegi in gledati, kako 10000 ljudi vate mečejo predmete in si zanje vse samo človek ne, doživljati stres, jezo, strah,….. Enoto sem zapustil, ker se nisem strinjal z vodenjem enote in kam so jo določeni poveljniki pripeljali. To je bilo že 4 leta nazaj.

Nekako pa razumem, da ljudje takrat v nas vidijo državo in zato nad nas sproščajo vse frustracije, katere jim je povzročila država – od prekrškov, do lisic mestnega redarstva, preveč odmerjene dohodnine, do tega, da je na vladi opcija, katero niso volili, … v nas vidijo Janšo, Kanglerja, Jankoviča, cerkev,…. če bi imeli policisti priložnost se pogovorit s protestniki, bi ugotovili, da imajo vsi iste težave in se v večini stvari strinjamo.

Ne glede na to, da smo premalo plačani, pa ne moremo, res ne moremo dovoliti, da bi določeni huligani, ki izkoristijo legitimne proteste in udeležence, in se skrijejo v množici njih, le-te izkoristili za svoje izživljanje. In ne moremo nastavit svojih teles in življenj, da bi huligani v nas metali kocke, topovske udare, znake in steklenice.

Kaj bi se zgodilo, če policisti ne bi varovali Rotovža? Zagorel bi, zagorele bi ulice, od tega pa bi imeli korist samo huligani, ki sploh ne vedo kaj se v državi dogaja. Protest pa bi izgubil legitimnost.

Skratka – policisti smo za spremembe, ne moremo pa dovoliti huliganstva in napadov na nas.

Normalnim, mirnim protestnikom svetujem, da se udeležijo protestov, ker le tako (očitno) nam bo uspelo spremeniti politiko v državi in s prestolov vreči te samodržce, naj pa se, ko bodo posamezniki hoteli izkoristiti njihovo stvar, takšne posameznike izolirajo tako, da se oddaljijo od njih. Tako ne bodo imeli “kritja” množice in protesta ne bodo mogli uničiti. Taka je praksa v tujini.

Ne smemo se deliti na policiste in ostale, na leve in desne, na ljubljančane in štajerce…. ni časa. Moramo stopiti skupaj in spoštovati drugi druge.

Glede posnetkov na spletu. Vsi posnetki so kratki minutu, dve in svi prikazujejo samo posredovanje policije z uporabo sile, noben pa ne kaže huliganstva tistih, ki so metali kocke, flaše,… Ne gre to tako, da v policiste mečeš kocke, ko pa te obkolijo, pa se vsedeš na tla dvigneš roke in rečeš “stop igra”.  Seveda te bodo vklenili.

Se pa jaz, s tem blogom opravičujem tistim, ki so dobili udarce včeraj v Mariboru – če si jih niso zaslužili. In verjamem, da takšni so bili. Morda to lahko vzamete kot žrtev revolucije. Je pa za dobro stvar.

  Vir -Jebi ga, policaj sem


Ni komentarjev:

Objavite komentar