sreda, 10. april 2013

MBajk

"Univerzitetna športna zveza Maribor bo v letu, ko Maribor gosti Evropsko prestolnico mladih 2013, pripravila projekt MBajk, ki bo vključil mlade, pozitivno pa bo vplival tudi na ostale prebivalce mesta. Vzpostavljena bo namreč mreža kolesarskih info točk, kjer si bodo lahko prebivalci in obiskovalci Maribora brezplačno izposodili kolesa. Info točke bodo locirane na različnih lokacijah po mestu, predvsem v bližini fakultet, v centru mesta in na lokacijah, kjer se zbirajo mladi. »MBajk bo prispeval k boljši mobilnosti, večji ekološki ozaveščenosti v mestu in k bolj zdravem načinu življenja prebivalcev. Hkrati bo skušal vzpodbujati posameznike k skrbi in vzdrževanju celotne infrastrukture, da bodo lahko vsi prebivalci Maribora brezskrbno uporabljali cela in varna kolesa«, je povedal Janez Fece, vodja projekta MBajk.
Vsa kolesa, ki bodo na voljo v izposojo, bodo reciklirana iz starih, odsluženih koles. Ustrezno bodo popravljena, obnovljena in enotno pobarvana, pri tem pa bodo vključeni tudi mladi, ki se bodo lahko naučili sami popravljati kolesa. Kolesa bodo zbrana s pomočjo donacij, zato kolesa, ki ga več ne potrebujete, ne zavrzite, ampak ga podarite Zdravi zabavi. Pokličite lahko na telefon (02) 234 21 41 ali pišite po elektronski pošti mbajk@zdravazabava.com in se dogovorite za brezplačen odvoz koles. "Pohvale vreden projekt.
Kolesa se zbirajo in popravljajo. Enotne barve bodo - vijolarumene. V zameno darovalec kolesa dobi majico.

Izposoja bo delovala na principu nakupovalnega vozička - 2evra vržeš, se odklene, se odpelješ, se voziš, ga parkiraš na info točki(zaenkrat jih je 12), zakleneš, vzameš 2evra nazaj. Zaživela naj bi prav kmalu, še to pomlad.

Moje kolo ima letos že blizu 150km.
Vse voznike motornih vozil naprošam - prehitevajte kolesarje tako kot je prav. In varno.
Kolesarji pa - pametno glavo varuje primerna čelada.

Ni komentarjev:

Objavite komentar